Dane trasy
- Długość trasy:ok. 21 km
- Najwyższy punkt:ok. 899m n.p.m.
- Najniższy punkt:ok. 459m n.p.m.
- Różnica wysokości:440 m
- Całkowite wzniesienie terenu:ok. 1000 m
- Całkowity spadek terenu:ok. 1000 m
Zawody
- Liczba zawodników: 950 osób
- Opłata startowa: 150zł /175zł /200zł /225złOpłaty startowe: wpłacone do 15 stycznia 2023 r. / wpłacone: 16 stycznia – 31 marca 2023 /1 kwietnia – 15 czerwca 2023/ wpłacone: po 15 czerwca 2023:
- Limit czasu: 5h
- Punkty do UTMB: 1
- Start: Start 15 lipca (sobota) godz. 11:00Lądek-Zdrój – Park Zdrojowy przed DZ Wojciech
- Meta: Lądek-Zdrój
- Punkty odżywcze: 1
- Pomoc na trasie: niedozwolona, pomoc wyłącznie w obszarze Punktów Odżywczych. Pomoc supportu niedozwolona jest na punktach: B1 Przełęcz Lądecka
Nagrody
- Medale dla każdego kończącego bieg
- Klasyfikacja OPEN:
miejsce I – VI – nagrody rzeczowe od Sponsorów - Klasyfikacja Open Kobiet:
miejsca I-III – nagrody rzeczowe - Klasyfikacje wiekowe Kobiet i Mężczyzn
miejsca – I-III – drobne nagrody rzeczowe
Wyposażenie obowiązkowe
- aktywny telefon przez cały czas zawodów (wraz z roamingiem)
- kubek na wodę lub bidon (nie będzie na punktach kubeczków jednorazowych!)
- numer startowy oraz chip – dostarczony przez organizatora
- dowód osobisty lub paszport
- folia NRC
Wyposażenie zalecane
- plecak lub nerka biegowa mieszcząca sprzęt
- czapka lub chusta wielofunkcyjna
- dodatkowy pojemnik na wodę o pojemności min. 1l (w przypadku upałów)
- kurtka wiatroodporna z długim rękawem (może być bez kaptura)
- gwizdek
- urządzenie GPS wraz z wgraną trasą.
- mapy trasy – dostarczone przez organizatora
- polisa ubezpieczeniowa od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków.
Pomoc zorganizowana
Na wszystkich biegach DFBG zorganizowana pomoc z zewnątrz na trasach jest niedozwolona. Wyłącznie na terenie bufetów jest możliwość otrzymania pomocy (napojów, sprzętu, jedzenia). Pomoc supportu zabroniona jest na punkcie B1 - Przełęcz Lądecka.
Za nieprzestrzeganie tych reguł grozi kara czasowa lub dyskwalifikacja.
Profil i punkty kontrolne Zobacz szczegóły
